Eksfanger sykler Hasel – Paris

Facebook
Twitter

10 tidligere straffedømte startet i dag på sin lengste sykkeltur noen sinne. Etter en kort seremoni utenfor Hassel fengsel i Skotselv, la det 12 manns sterke feltet ut på turen, som starter med en prolog til Oslo. Herfra går den virkelige styrkeprøven videre mot Paris i morgen.

Det var stort oppbud av barn og andre skuelystne da ni tidligere fanger og en fortsatt innsatt fra Hassel startet på styrkeprøven, som Oslo – Paris kommer til å bli. Primus motor for sykkelprosjektet, Torgeir Stensrud, er fortsatt under soning på Hassel og får derfor ikke sykle lenger enn til svenskegrensa.

Tett fulgt av TV-kameraer og fotografer var det duket for de første tråkkene utenfor Hassel fengsel i dag. Ordfører Ann Sire Fjerdingstad sendte troppen på til sammen 12 syklister av gårde. I dag var det kun en prolog på 74 kilometer som skulle sykles. Den virkelige starten går fra Oslo i morgen og første etappe går til Skjeberg i Østfold.

Sykkelturen går i etapper på alt fra 43 kilometer til 211 km på en dag og følget er beregnet å ankomme Paris 20. juli med kun to sykkelfrie dager lagt inn.

– Vi har jobbet i et helt år med planleggingen av denne turen og vil ikke ta noen sjanser. Deltakerne har ligget i hardtrening og fulgt et strikt treningsregime, sier fengselsleder Helge Aaby.

Han kan fortelle at alle som skal til Paris har sonet ferdig sine straffer, og ingen har fått noen strafferabatt for å bli med på denne styrkeprøven. To av deltakerne ble løslatt fra Hassel så sent som denne uken. To andre ble sparket ut troppen da de ikke greide å følge treningsopplegget.

Oslo – Paris koster mye penger da det er et stort apparat som er satt i gang. Ikke minst det at TV2 skal følge troppen hele veien og det vil bli daglige sendinger fra turen til Paris.

Det var en rørt ordfører som fikk æren av å slippe feltet av gårde. Hun berømmet Torgeir Stensrud og Helge Aaby for initiativet slik at dette ble mulig. Det er nemlig ikke hver dag en gjeng tidligere fanger legger i vei på et slikt sykkelritt.

Ifølge ordfører Ann Sire Fjerdingstad ligger dette i ånden til Hassel, et fengsel som skal gi meningsfullt arbeid for fanger som oftest ikke har veldig mange år igjen av soningen sin.

Sykkelteamet fra Hassel

Nyheter fra veien tilbake

Lokallag

 • Drammen
 • Hønefoss
 • Tofte
 • Sandefjord
 • Oslo
 • Moss

Aktiviteter

 • Aktivitetskalender
 • Damegruppa
 • VT Yoga

Events

 • Kurs
 • Evnt

Om Veien Tilbake

 • Hvem er vi?
 • Hva har vi gjort?
 • Hva er Veien Tilbake?
 • Kontakt oss
 • Støtt Veien Tilbake