-Mestring sitter mellom øra

Facebook
Twitter

-Ta det ikke for gitt at dere kommer hjem til noen som er glad i dere – vis det!

Det sa Torgeir Stensrud, da han sammen med blinde Tahir Hussain og Vidar Bøe besøkte 10. klasse ved Lardal ungdomsskole, og snakket om mestring.

Stensrud fortalte om det å være ruset på egen suksess, hvordan han mistet alt etter å ha blitt arrestert og senere dømt i Finance Credit-saken, og måten han har reist seg på. Mens han sonet møtte han mange mennesker som hadde det vanskelig. Nå jobber han med å hjelpe tidligere straffedømte til en stabilt liv.

Ingen spøk å reise seg

– Det å reise seg er ikke noen spøk, men all mestring sitter mellom øra. Det handler blant annet om å leve lurt. Leve sånn du har bestemt deg for at livet skal være. Og sette pris på det du har. Ikke alle kommer hjem til et hjem med noen som er glad i deg, sa Stensrud.

Trener for Vasaloppet

Elevene ved Lardal ungdomsskole fulgte godt med på foredraget, som også inkluderte en de kjente godt fra før, Tahir Hussain. Den blinde pakistaneren som blant annet er kjent for å ha syklet Trondheim-Oslo, er nå i gang med treningen til Vasaloppet.

– Det er utrolig å tenke på at han får til noe sånt uten å se. Du får et lite kick av å tenke på det og til å gjennomføre sine egne mål, fastslår Håkon Nelson (15).

Tahir var i det spøkefulle hjørnet, og fikk litt morgentrøtte elever til å le godt da han sa at Vasaloppets ni mil kan bli vanskelig, men at det nok er vanskeligere å skaffe Petter Northug dame, slik han har lovet.

– Selv om mottoet mitt er at alt er mulig: Dame til Petter, det går i dass.

Nyheter fra veien tilbake

Lokallag

 • Drammen
 • Hønefoss
 • Tofte
 • Sandefjord
 • Oslo
 • Moss

Aktiviteter

 • Aktivitetskalender
 • Damegruppa
 • VT Yoga

Events

 • Kurs
 • Evnt

Om Veien Tilbake

 • Hvem er vi?
 • Hva har vi gjort?
 • Hva er Veien Tilbake?
 • Kontakt oss
 • Støtt Veien Tilbake