Fagdag for 2015

Facebook
Twitter

Fredag 9. januar arrangerte Veien Tilbake fagdag for fritidsledere ved fengsler i nærmiljøet. Målet for dagen var å presentere hva Veien Tilbake kan tilby innsatte og ansatte.

Vi i Veien Tilbake jobber jo som kjent med å bidra til å integrere tidligere straffedømte og tidligere rusmisbrukere tilbake til samfunnet. Dette gjør vi først og fremst ved mental mestring hvor idrett og fysisk aktivitet blir brukt som mestringsarena, og det er her «Terminlista» kommer inn i bildet. Dette er en oversikt over alle arrangementer vi kan tilby innsatte og ansatte deltakelse på, og listen spenner vidt fra «lette» skirenn til triathlon og etapperittet «Viking Tour».

Du kan selv sjekke ut terminlisten for 2015 via menyen i toppen.

I tillegg til de fysiske aktivitetene vi kan tilby, kan Veien Tilbake også tilby arbeidstrening. Vi har avtaler med Tour of Norway, Birken og Styrkeprøven for å nevne noen.

Tilstede på fagdagen var sikkerhetsjef i Tour of Norway, Bjørn Erik Tuv. Av han og på vegne av Tour of Norway fikk Veien Tilbake stor skryt for den jobben som har blitt gjort ved tidligere utgaver. Tuv informerte om 2015 utgaven av Tour of Norway og dugnadsansvarlig i Veien Tilbake, Thor Olav Lystad, fikk allerede fredag bemannet mange av vaktene.

I tillegg til Tour og Norway er Veien Tilbake også ansvarlig for «Lillehammer-Oslo» delen av «Styrkeprøven 2015». Det innebærer blant annet at det skal gjennomføres 6500 arbeidstimer iløpet av helgen Styrkeprøven arrangeres.

Alle som jobber som funksjonærer får utstedt kompetansebevis fra det aktuelle arrangementet, noe som vil være veldig verdifullt når man skal ut i arbeidslivet etter endt soning.

Det ble også informert om Veien Tilbake sitt konsept «Mestringsdag». Dette er et konsept som Veien Tilbake har utviklet i samarbeid med firmaet Turnaround. Mestringsdagene er ett arrangement som er beregnet på ungdomsskoletrinnet og målet er å øke deltakernes selvtillit og evne til selvrealisering. Ungdommene deles opp i grupper og skal iløpet av dagen gjennom flere oppgaver hvor de skal lære viktigheten av et godt samarbeid og oppleve gleden ved ett vellykket samarbeid.

Gjennom hele Mestringsdagen er det innsatte og tidligere innsatte som jobber som funksjonærer. Og disse funksjonærene har blant annet som oppgave å hjelpe gruppene gjennom oppgavene de møter iløpet av dagen.

Veien Tilbake har allerede planlagt 3 mestringsdager i første halvår av 2015, men legger til rette hvis det er andre fengsler som ønsker å gjennomføre lignende mestringsdager i samarbeid med den lokale skolen.

 

Nyheter fra veien tilbake

Lokallag

 • Drammen
 • Hønefoss
 • Tofte
 • Sandefjord
 • Oslo
 • Moss

Aktiviteter

 • Aktivitetskalender
 • Damegruppa
 • VT Yoga

Events

 • Kurs
 • Evnt

Om Veien Tilbake

 • Hvem er vi?
 • Hva har vi gjort?
 • Hva er Veien Tilbake?
 • Kontakt oss
 • Støtt Veien Tilbake