Lofoten Insomnia

Facebook
Twitter

Onsdag 24 juni startet en bil opp i Oslo med kurs for Lofoten og Å. Kim-Anders, Dag Sverre, Thomas, Thor Olav og Jonas Tangen fra Team Veien Tilbake skulle delta på sykkelrittet Lofoten Insomnia. Rittet som starter ved midnatt helt ute ved Å i Lofoten og som gjennom natten tar deg 270 kilometer til Lødingen i Ofoten.

Så står man en junikveld, langt ute i havgapet og må se to ganger på klokka for  å skjønne at det nærmer seg midnatt og start på en ganske spesiell sykkeltur. Startskuddet går og man er startet på ferden. Rittet går gjennom små tettsteder, under bratte fjell og forbi vakre strender og hele tiden med storslått natur som bakteppe.

Her ute er det liten vits å snakke om ytter- og innerside; landskapet er like åpent og storkjefta for annenhver sving. Den ene sender deg rett under fjellveggen og den neste lukt til havs. Om man ikke har vært her før; lyset forander seg hele tiden og man kan flyttes til et helt annet sted på under minuttet. Etter at man passerer Kråkersundbrua er vi over på Flakstadøy og vender nordover mot Ramberg. De tø første strendene møter oss etter 35 kilometer. Det er et stykke igjen å sykle så vi fyller got opp før vi fortsetter rundt Flakstadpollen. Her har vi utsikt rundt hele bukta. Nappskaret når bare opp til 65 moh og er ikke den verste i så måte, men høydedragene er alltid en utfordring. Fra toppen går det svært raskt ned og inn i tunnelen som går under Nappstraumen. Ned til 62 meter under havet.

Når vi er ute i friluft igjen er vi på Vestvågøy med utsikt innover de smale flatene som var grunnlaget for Vikingstedet Borg.

Etter 123 kilometer passerer vi Kabelvåg – et av de virkelig stolte historiske stedene i Lofoten. Tross branner som har forsynt seg av noe eldre bebyggelse byr stedet på en atmosfære av gamle dagers eventyrfiske og besøk fra hele norskekysten.

Etter passering av Svolvær tar vi av fra E10 og passerer Laukvik hvor vi har utsikt mot nord: Hadselfjorden og Bø. Vi sykler langs fjære hele veien og passerer Grunnførfjord, Delp og sykler dunt hele Morfjord.

Tilbake på E10 stuper vi rett ned under Sløverfjorden. Dypeste punktet er 112 meter under havet før det går oppover med stigning på 8%.

Vi følger Lofast helt til Gullesfjorden hvor vi fortsetter vår ferd mot Lødingen. Siste stigning er Kåringen. Vi starter på 5 moh. Tre kilometer senere er vi på 180 moh noe som kjennet i beina etter 260 kilometer. Når vi er kommet over toppen ruller vi ned bakken og inn til mål i Lødingen.

270 kilometer i Lofoten unnagjort.

Stor takk til alle som gjorde turen mulig og spesielt til Lødingen Sykkelklubb!

 

Nyheter fra veien tilbake

Lokallag

 • Drammen
 • Hønefoss
 • Tofte
 • Sandefjord
 • Oslo
 • Moss

Aktiviteter

 • Aktivitetskalender
 • Damegruppa
 • VT Yoga

Events

 • Kurs
 • Evnt

Om Veien Tilbake

 • Hvem er vi?
 • Hva har vi gjort?
 • Hva er Veien Tilbake?
 • Kontakt oss
 • Støtt Veien Tilbake